te elfder ure


te elfder ure 1.0

(formeel)

op het allerlaatste moment; op een ogenblik dat het bijna te laat is; op het nippertje; op de valreep

Algemene voorbeelden


Ik denk dat het goed voor me zou zijn het als non-fictieboek geplande Het bewaakte moment zo snel mogelijk af te maken. Ik sluit niet uit dat ik er te elfder ure een ideeënroman van maak, als ik er de juiste vorm voor weet te vinden.

Engelenplaque, A.F.Th. van der Heijden,

De verzorging van het ijs vormde al voor de EK een probleem. Te elfder ure werden een paar nieuwe dweilmachines de berg opgesleept.

NRC,

Het heeft niet veel gescheeld of hij was niet in Atlanta. Godefroid veroverde zijn ticket slechts te elfder ure.

De Standaard,

En toen ze niettemin dachten een onthullend verhaal in handen te hebben, werd dat te elfder ure door de in een gelambrizeerd vertrek gehuisveste directeur (Ton Lutz) uit de krant gehouden, omdat hij geen spreekbuis voor ultra-rechts wilde zijn.

NRC,

Combinatiemogelijkheden


met werkwoord


  • te elfder ure aanpassen
  • te elfder ure indienen
  • te elfder ure toevoegen

Te elfder ure zijn nog een paar features toegevoegd.

de Volkskrant,

Leeuwarden werd tevens, dankzij een onconventionele en intensieve lobby van Te Loo in Den Haag te elfder ure toegevoegd aan de lijst van steden die de status regionaal knooppunt kregen.

NRC,

Maar voor de aanvang van het proces, acht maanden geleden, voegde de openbare aanklager [...] nog te elfder ure een aanklacht voor "samenzwering tot moord" toe aan de oorspronkelijke aanklacht van moord.

De Standaard,

De bouwheren, die geen rekening hadden gehouden met gerokte dames, moesten vloeren waardoor de onderliggende verdieping te zien is, te elfder ure aanpassen.

De Standaard,

Zij deed geen uitspraak over de tekst die de CVP te elfder ure had ingediend.

De Standaard,

  • te elfder ure aantrekken
  • te elfder ure optrommelen

Ereklasser Lennik trok te elfder ure nog de Canadees Chris Schwarz aan, een 23-jarige, 1m99 grote aanvaller.

De Standaard,

Het was voor coach Balt weer moeilijk om het elftal compleet te krijgen en te elfder ure werd Geert Kroes als wisselspeler opgetrommeld.

Meppeler Courant,

  • te elfder ure afblazen
  • te elfder ure afhaken
  • te elfder ure afketsen
  • te elfder ure afwijzen
  • te elfder ure niet goedkeuren
  • te elfder ure schrappen
  • te elfder ure terugfluiten
  • te elfder ure verhinderen
  • te elfder ure voorkomen

Werknemersonderhandelaar Wim Kok werd te elfder ure teruggefloten door drie kleine FNV-bonden in zijn organisatie: voedingsbond, vervoersbond en grafische bond.

NRC,

Te vaak nog komt het voor dat een uitzetting te elfder ure moet worden geschrapt, omdat door een gebrekkige afstemming een of meer organisaties niet op tijd voldoende mankracht of (vervoer)middelen beschikbaar hebben.

http://www.inburgernet.nl/docs/Terugkeer.pdf

Teamgeest en veerkracht voorkwamen te elfder ure onheil die de uitschakeling van de wereldkampioen en FINA Cup-houder zou hebben betekend.

NRC,

PRL en VLD dreigden er te elfder ure mee het moeizaam uitgewerkte wetscompromis niet goed te keuren.

De Standaard,

De communistische machthebbers hebben Patten deze week de oorlog verklaard omdat hij, volgens Lu Ping, de bewindsman die is belast met Hongkong, een compromis over nieuwe onderhandelingen te elfder ure afwees met het excuus dat de Hongkong-Chinese mede-onderhandelaars dezelfde status moeten krijgen als de Britten.

NRC,

De Finse vakbonden bliezen te elfder ure de algemene 24-urenstaking af die ze vrijdag wilden houden uit protest tegen regeringsplannen om sterk te snoeien in de werkloosheidsuitkeringen.

De Standaard,

Ziekte verhinderde huischoreograaf Rudi van Dantzig te elfder ure het geprogrammeerde, nieuwe werk te maken en het getuigt van moed dat Wayne Eagling de taak op zich nam het gat te vullen.

NRC,

B. Groeneweg spreekt zijn waardering uit voor het begrip van de BMJ en het feit dat de BMJ de acties te elfder ure heeft afgeblazen.

http://www.bmj.nl/linkvedivo.htm

De voorgenomen vestiging van het inloophuis aan de Woldstraat ketste een half jaar geleden te elfder ure af op bezwaren van omwonenden.

Meppeler Courant,

Voor de schiftingsproeven muziek hadden zich 107 kandidaten en drie kamermuziekgroepen ingeschreven [...]. Eén kandidate voordracht en één kandidate saxofoon haakten te elfder ure af.

De Standaard,

  • (pas) te elfder ure afreizen

Zij reisden, op advies van de veearts, pas te elfder ure af.

De Standaard,

  • te elfder ure een compromis bereiken

Toen bereikten de partijen te elfder ure nog een compromis, waarbij de protestanten de kans kregen om met stille trom hun tocht door de Garvaghy Road verder te zetten.

De Standaard,

  • te elfder ure besluiten

Alex Broch van Ediciones verzekert mij dat er hard aan de vertaling van Het leven uit een dag wordt gewerkt, maar dat men te elfder ure besloten heeft het boek niet in het Catalaans maar in het Castilliaans te laten verschijnen.

NRC,

Het doorgaan van het evenement is als gevolg van de vorst, die de hele week nog in de grond zat, lange tijd dubieus geweest, maar te elfder ure werd besloten toch te starten.

Meppeler Courant,

Wilco Ekkel, afkomstig van Basketiers, kwam in de plaats van Roy Kroese die te elfder ure besloot niet naar Meppel te komen.

Meppeler Courant,

  • te elfder ure tot stand komen

Jordan heeft een excuus: de deal met Benson Hedges kwam slechts te elfder ure tot stand en dus kon hij niet tijdig zijn testteam uitbouwen.

De Standaard,

  • zich te elfder ure melden
  • zich te elfder ure ziek melden

De kans dat er zich te elfder ure nog landgenoten-met-aktentas melden, een traditie in Le Mans, is eerder gering.

De Standaard,

Sylvia McNair meldde zich te elfder ure ziek voor haar recital in de Munt.

De Standaard,

  • te elfder ure opsporen

Hilarisch was vervolgens het feit dat het tweede team toen 's middags zonder trainer dreigde te komen zitten. "Wie gaat dat eigenlijk doen?", vroeg Martin Haar zich hardop en als enige af. De gepensioneerde elftalleider Wijnand Vermeulen trok alvast zijn lange regenjas van het type 'Louis van Gaal' aan. Het bleek op het laatste moment onnodig omdat Luc Nijholt te elfder ure werd opgespoord.

De Telegraaf,

  • zich te elfder ure overgeven

Hij gaf zich te elfder ure over aan Britse zeeofficieren, die na het leeghalen van het schip diep onder de indruk waren van de aangetroffen drank, die zij al spoedig 'de cognac van Napoleon' doopten, een blijvende erenaam.

Engelenplaque, A.F.Th. van der Heijden,

( In combinatie met gedacht (vooral) in België.)
  • te elfder ure van gedachte (doen) veranderen
  • te elfder ure van gedacht (doen) veranderen
  • te elfder ure overstag gaan
  • te elfder ure door de knieën gaan
  • te elfder ure over de streep trekken

Dit zou ons zonodig toelaten om, op het allerlaatste moment en voor de fatale vervaldatum, toch een juridisch correcte toelatingsbeslissing te treffen als Boeing te elfder ure door de knieën zou gaan.

Mijn jaren in Europa, Karel Van Miert,

Die toezegging trok een deel van de verdeelde D66-fractie te elfder ure over de streep.

NRC,

Te elfder ure gaat de regering overstag en wordt het rechtsmiddel cassatie in het belang der wet bij Nota van Wijziging ingebracht.

http://ruljis.leidenuniv.nl/group/jfsa/www/migrecht/vernieuwing/nl%20versie/teksten_online.htm,

De Palestijnse president Yasser Arafat gaf woensdagmorgen ei zo na de brui aan de vredesonderhandelingen met Israël. Maar toen kwam er een element op tafel dat hem te elfder ure van gedacht deed veranderen.

De Standaard,

  • te elfder ure vervangen

Na het officiële gedeelte van deze zeer geanimeerde vergadering hield Hans Hofsteenge van Royal Shipyard Huisman uit Vollenhove een boeiende inleiding over het bouwen van moderne luxe schepen. Hij verving daarmee te elfder ure de mensen van de Batavia-werf, die het plotseling lieten afweten.

Meppeler Courant,

Jackson, in het recente verleden actief voor Orca's, verving te elfder ure Ad Schepers die verhinderd was.

Meppeler Courant,

De gebruikelijke voorzitter van de raadkamer werd te elfder ure vervangen.

De Standaard,

  • te elfder ure weigeren

Burgemeester de Donnea weigert te elfder ure de toelating.

De Standaard,

  • te elfder ure zeggen
  • te elfder ure aansnijden
  • te elfder ure herroepen

Rudloff werd kort daarna gepromoveerd naar een zwaarwichtige, maar volgens veel bankiers minder invloedrijke funktie binnen zijn bank, maar had te elfder ure nog een onderwerp weten aan te snijden waar niet alleen de investment bankers als Rudloff, maar de hele bancaire wereld in de jaren negentig nog veel mee te maken krijgen.

NRC,

Te elfder ure herriep Venetiaan de beslissing van Hildenberg.

NRC,

Te elfder ure zei de paus vandaag, tijdens zijn wekelijkse audiëntie, "diep respect en oprechte achting" te hebben voor het boeddhisme.

NRC,

met substantief ervoor


  • concessies te elfder ure
  • democratisering te elfder ure
  • wijzigingen te elfder ure

De wijzigingen te elfder ure konden Leekens niet van zijn stuk brengen.

De Standaard,

De kans op Chinese concessies te elfder ure wordt uiterst minimaal geacht en velen in Hongkong en China, binnen- en buitenlanders, vrezen dat Londen de vermetelheid zal hebben om tot unilaterale actie over te gaan, dat wil zeggen dat Patten zijn plannen in de Wetgevende Raad zal brengen.

NRC,

De eisen voor versnelde democratisering te elfder ure escaleerden en een hardnekkige weigering erop in te gaan zou ook de stabiliteit in Hongkong niet bevorderen.

NRC,

met voltooid deelwoord


  • te elfder ure verhinderd zijn

De korpsen Vogido uit Wapse en Concordia-Excelsior uit Frederiksoord-Wapserveen, die aanvankelijk ook mee zouden doen, bleken te elfder ure verhinderd te zijn.

Meppeler Courant,

Omdat Prof. Dr. Ir. J. Davidse (emeritus TU Delft) te elfder ure door ziekte was verhinderd, is hij als spreker vervangen door Prof. Ir. L.J. Tummers (emeritus TU Eindhoven en oud-directeur Philips Natuurkundig Laboratorium).

http://www.nerg.nl/tijdschrift/abstract633.html,